Dolberg, Kluivert en Rosario slachten landskampioen Lille met Nice

14-08-2021 18:51 Laatste update: 22:49
43

Lille OSC is in de tweede wedstrijd van de Franse competitie verrassend hard onderuit gegaan. Het Nederlands getinte OGC Nice was in het Stade Pierre-Mauroy twee maatjes te groot voor de Franse landskampioen: 0-4.

Het duel tussen Lille en Nice was om meerdere redenen bijzonder. Niet alleen heeft Nice met Justin Kluivert, Calvin Stengs en Pablo Rosario drie Nederlanders onder contract staan, maar Christophe Galtier was vorig jaar trainer van de kampioensloeg van Lille. Nu staat hij onder contract bij Nice. Rosario en Kluivert stonden in de basis, net als oud-Ajacied Kasper Dolberg. Calvin Stengs ontbrak vanwege een blessure.

De start van de wedstrijd had niet slechter gekund voor Lille. Al na één minuut scoorde Dolberg uit een corner en Hichem Boudaoui deed dat drie minuten later dunnetjes over. Lille kreeg al snel een kans op de aansluitingstreffer, maar bleek verder vleugellam geslagen.

Het leed werd voor rust erger voor Lille. De scheidsrechter gaf Nice een strafschop na een vermeende handsbal van Benjamin Andre. De VAR boog zich over de situatie en besloot een penalty toe te kennen. Die werd benut door Amine Gouiri, waardoor een comeback zo goed als uitgesloten was.

Het werd er in de tweede helft niet beter op voor Lille. Toen Dolberg na ruim een uur de 0-4 binnenkopte, was het gedaan voor Sven Botman en co.. Gouiri leek er zelfs nog 0-5 van te maken, maar die goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Desondanks is het een deconfiture van jewelste voor Lille, dat na twee duels nog wacht op de eerste competitieoverwinning.