Update: Memphis én García, Koeman kan beroep doen op Spaanse verdediger

Update: Memphis én García, Koeman kan beroep doen op Spaanse verdediger

Gepubliceerd: zondag 15 augustus 2021 om 13:01zo 15-08-2021 om 13:01

Laatste update: zondag 15 augustus 2021 om 13:02zo 15-08-2021 om 13:02

FC Barcelona maakte zaterdag triomfantelijk melding van het inschrijven van Memphis Depay en Eric García, maar heeft volgens La Liga te vroeg gejuicht. Volgens het organiserend competitieorgaan van het Spaanse voetbal is het nog even de vraag of de twee nieuwkomers al speelgerechtigd zijn.

Barcelona kampt met grote financiële problemen en moest eerst zijn salarishuishouding op orde krijgen, voordat het nieuwe spelers in kon schrijven. Lionel Messi moest hierdoor noodgedwongen vertrekken, maar Barça leek tijdens de start van het seizoen in elk geval te kunnen beschikken over Memphis en Gacía: de Catalanen bedankten Gerard Piqué voor het afzien van een deel van zijn salaris.

La Liga heeft echter een statement gepubliceerd: Barcelona had de benodigde documenten nog niet opgestuurd op het moment dat het clubstatement de deur uit was gedaan, heeft men laten weten. Dat gebeurde pas op een later moment, toen Barça hierop was gewezen door La Liga. De financiële afdeling moet oordelen of Barcelona alsnog aan de voorwaarden voldoet om zijn nieuwe spelers speelgerechtig te krijgen.

De Catalanen beginnen zondagavond aan het nieuwe Primera División-seizoen. In het eigen Camp Nou wordt er om 20.00 uur afgetrapt tegen Real Sociedad.

Update: La Liga is deels teruggekomen op zijn berichtgeving. De transfers van Memphis en Rey Manaj zijn bevestigd en definitief afgerond, is te zien via de officiële kanalen van de organisatie: de twee kunnen zondagavond dus spelen tegen Real Sociedad. Van García en de vooralsnog geblesseerde Sergio Agüero ontbreekt echter ieder spoor.

Update: Ronald Koeman kan zondagavond tegen Real Sociedad ook beschikken over Eric García. De Spanjaard, die transfervrij overkwam van Manchester City, is volgens de gegevens op de website van La Liga ingeschreven. Door een loonoffer van onder meer Gerard Piqué maakte Barcelona financiële ruimte om de nieuwelingen, waaronder Memphis Depay, in te schrijven.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws