Berghuis spreekt zich uit: 'Snap de emoties, maar sommige dingen gingen te ver'

Berghuis spreekt zich uit: 'Snap de emoties, maar sommige dingen gingen te ver'

15-08-2021 00:04

Steven Berghuis heeft zijn Eredivisie-debuut namens Ajax achter de rug, in een week waarin hij weer volop in het nieuws was. De van Feyenoord overgenomen linkspoot heeft aangifte gedaan naar aanleiding van de bedreigingen die hij na zijn veelbesproken transfer kreeg, werd deze week bekend.

Berghuis én zijn gezin kregen het de afgelopen tijd online voor zijn kiezen: zijn management heeft een dossier van negentien pagina's aan de politie overhandigd. "Ik begrijp natuurlijk wel alle emoties, maar bepaalde dingen zijn echt te ver gegaan", aldus de linkspoot in gesprek met ESPN. "Mijn gezin en mijn ouders blijven er sterk onder, daarin staan we goed achter elkaar. Maar ik denk dat je op een gegeven moment wel een bepaalde grens moet trekken."

Minister Ferd Grapperhaus liet deze week al weten dat hij online bedreigingen en intimidaties hard aan wilde pakken. "De regering kan daar misschien iets aan doen", aldus Berghuis. "Uiteindelijk blijft het wel werk en respect naar de persoon. Sommige dingen waren wat mij betreft gewoon te ver gegaan."

Ajax trapte zaterdagavond het nieuwe Eredivisie-seizoen af met een 5-0 zege op NEC. Berghuis kon één assist noteren.

Het is niet mogelijk om te reageren onder dit artikel. Wij rekenen op jullie begrip. Team VP.