Vitesse verslaat PEC Zwolle en mist na blessure Bazoer complete verdediging

15-08-2021 16:26
69

Vitesse is het nieuwe Eredivisie-seizoen begonnen met een nipte overwinning bij PEC Zwolle: 0-1. Weer speelden de Arnhemmers niet hoogstaand, maar het was genoeg voor de drie punten.

Vitesse plaatste zich donderdag met de hakken over de sloot voor de play-offs van de Europa League, ten koste van Dundalk FC. Met de Europese uitwedstrijd in Ierland nog in de benen, begon de ploeg van trainer Thomas Letsch aan het competitieduel met PEC Zwolle.

Het was voor Vitesse hopen op een snelle openingstreffer - en die kwam er ook. Nicolai Baden Frederiksen, de 21-jarige spits uit Denemarken die deze zomer overkwam van Juventus, schoot raak en zorgde voor de 0-1 tegen PEC.

Een smet op de eerste helft was het uitvallen van Riechedly Bazoer. Hij kon niet verder door een enkelblessure en werd vervangen door Enzo Cornelisse. De blessure van Bazoer betekent dat de complete defensie van vorig seizoen - ook Danilho Doekhi en Jacob Rasmussen ontbreken - in de Arnhemse ziekenboeg zit.

Wat volgde was een spannende tweede helft, waarin het beide kanten op kon vallen. Million Manhoef, de uitblinker van afgelopen donderdag, voorkwam een goal van Pelle Clement, waarna ook Vitesse-doelman Markus Schubert met kunst- en vliegwerk zijn doel schoon hield. PEC wist de gelijkmaker niet meer te forceren, ook niet in de vijf minuten blessuretijd.