Van der Vaart ergert zich aan vrije trap Ajax: 'Hij wordt gewoon overgeslagen'

Van der Vaart ergert zich aan vrije trap Ajax: 'Hij wordt gewoon overgeslagen'

16-08-2021 06:51 Laatste update: 08:42
50

Rafael van de Vaart heeft zich tijdens de wedstrijd Ajax - NEC geërgerd aan Zakaria Labyad, die een vrije trap nam in plaats van Steven Berghuis. De bal leek op een gunstigere positie te liggen voor een linkspoot, maar Labyad besloot voor eigen succes te gaan.

"Hier erger ik mij enorm aan", steekt Van der Vaart van wal in Studio Voetbal. "Iedereen zegt altijd dat spelers zich moeten aanpassen aan Ajax, maar Ajax moet zich ook aanpassen aan Berghuis. Hij is een geweldige speler. Echt een geweldige speler. Ik ben blij dat hij voor Ajax speelt, ondanks alle problemen. Maar hij wordt gewoon overgeslagen. Deze vrije trap, die moet hij toch gewoon nemen? Labyad is geen Robin van Persie."

Theo Janssen kan zich vinden in de woorden van Van der Vaart. De analist merkt op dat hij bij Vitesse ook voorrang verleende aan Pierre van Hooijdonk bij het nemen van een vrije trap. "Omdat hij gewoon een fantastische vrije trap had. Je wist gewoon: de bal gaat gewoon op goal. De kans dat hij erin zou gaan, was aanwezig. Als ik tien keer een vrije trap nam, ging hij zeven keer op doel. En een of twee keer erin." Het is ook wel logisch dat een specialist een vrije trap neemt."

"We hebben het over Labyad. Die nooit speelt. En Berghuis is gehaald voor heel veel geld", vervolgt Van der Vaart zijn betoog. "Heeft Tadic een goede vrije trap? Nee? Waarom neemt Berghuis hem dan niet? Het is heel raar. Iemand komt van Feyenoord en hij mag de vrije trappen niet nemen. Als ik Erik ten Hag zou zijn, zou ik denken: Nou, laat maar zien."