Alba uitgefloten door Barcelona-fans: 'De leugens die worden verteld irriteren me'

Alba uitgefloten door Barcelona-fans: 'De leugens die worden verteld irriteren me'

16-08-2021 07:13 Laatste update: 07:21
12

Jordi Alba heeft zich zondagavond uitgelaten over zijn vermeende loonconflict met FC Barcelona. De back werd tijdens de met 4-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen Real Sociedad zo nu en dan uitgefloten door het eigen publiek. Onlangs lekte uit dat Alba geweigerd zou hebben om salaris in te leveren.

"Dat nieuws kwam naar buiten, maar voor het EK had niemand bij de club mij iets gevraagd", vertelt Alba op de persconferentie na afloop van de wedstrijd. "Ik wil de club altijd helpen, daar hoeft niemand aan te twijfelen. Ik speel al mijn hele leven bij Barcelona, dit is mijn thuis, de club van mijn leven en ik zal altijd helpen. Mensen mogen denken wat ze willen, dat kan ik niet controleren, maar de leugens die worden verteld irriteren me en ik word er moe van", aldus Alba.

De 32-jarige linksback geeft aan dat zijn management in gesprek is met de clubs, om alsnog een salarisvermindering rond te krijgen. "Het akkoord met Piqué is nu afgehandeld vanwege de timing, maar alle vier de aanvoerders zijn bereid te doen wat gedaan moet worden", concludeert Alba.

Mede-aanvoerders Gerard Piqué en Sergi Roberto bevestigden na de wedstrijd tegen Sociedad dat alle vier de aanvoerders van plan zijn om een groot loonoffer te maken. Piqué is reeds akkoord gegaan met een loonoffer. Hierdoor kreeg FC Barcelona de financiële ruimte om Memphis in te schrijven voor La Liga.