Update: Bosz grijpt in en zet Lyon-schlemiel Marcelo per direct uit selectie

Update: Bosz grijpt in en zet Lyon-schlemiel Marcelo per direct uit selectie

17-08-2021 14:52 Laatste update: 19:56
55

Olympique Lyon treft maatregelen na de tegenvallende seizoenstart: Marcelo, oud-verdediger van PSV, staat op het punt de club te verlaten na zijn rampzalige optreden van afgelopen weekend tegen Angers.

Volgens het Franse medium Foot Mercato wil Lyon het contract van Marcelo verscheuren. Dat de Braziliaanse verdediger in maart van dit jaar nog verlengde tot medio 2023, maakt het nieuws des te opvallender.

Aanleiding voor de aanstaande contractontbinding, is de horrormiddag van Lyon tegen Angers (3-0 verlies). Marcelo spande de kroon met een knullige eigen goal. Na afloop kreeg hij van onder meer L'Équipe een 1.

Het optreden van Marcelo zorgde ook voor woede bij de clubleiding. "Ik word er helemaal gek van", foeterde Bosz zondag op de persconferentie. "We hebben geen team kunnen zien dat wil winnen en dat zit me dwars."

De 34-jarige Marcelo staat sinds 2017 onder contract bij Olympique Lyon en speelde 167 wedstrijden. Zijn relatie met de achterban is altijd moeizaam geweest. Eerder kwam hij tussen 2010 en 2013 uit voor PSV.

Update: Marcelo is na overleg tussen trainer Peter Bosz en de clubleiding uit de selectie van Olympique Lyon gezet. De Braziliaan meldt zich per direct bij het tweede team en mag waarschijnlijk uitkijken naar een nieuwe werkgever. Aanleiding voor de verbanning is het 'ongepaste gedrag' van Marcelo na de zeperd tegen Angers (3-0), aldus de club. Hij werd maandag al ingelicht door Bosz en technisch directeur Juninho.