Van Gaal over vaccineren: Mijn persoonlijke mening is een andere mening

Van Gaal over vaccineren: "Mijn persoonlijke mening is een andere mening"

17-08-2021 16:11
325

Als het aan Louis van Gaal ligt, laten alle spelers van het Nederlands elftal zich vaccineren tegen het coronavirus. De bondscoach, die zich tijdens zijn eerste persconferentie in Zeist ook uitliet over WK-organisator Qatar, weet tegelijkertijd dat hij niets kan verplichten.

"Ik kan me niet tegen de wet verzetten, denk ik, want dan krijg ik de rechter op mijn dak. Dat lijkt me ook niet zo verstandig", reageerde Van Gaal op de vraag of zijn Oranje-internationals zich moeten laten vaccineren. "Mijn persoonlijke mening is een andere mening", benadrukt hij. "Ik vind dat men zich moet laten vaccineren. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de ander. Maar wie ben ik om dat te zeggen als bondscoach? Ik denk dat de minister-president daar iets over moet zeggen."

Van Gaal kreeg ook vragen over Qatar, waar over dik een jaar het WK wordt georganiseerd. "Dat is de herhalende vraag. Je verwacht van mij dat ik dat niet erg vind? Ik vind het allemaal heel erg, maar het moet door de bonden worden geleid. Dat je actie moet voeren, is duidelijk, maar de bonden moeten zich verenigen. Ik vind het ver gaan om iedere keer aan de spelers en de bondscoach te vragen wat ze vinden Qatar vinden. Je moet geen misbruik maken van voetballers om actie te voeren. Dat leidt tot niets."