Feyenoord laat Kuip-vakken volstromen: 'Dan geldt anderhalvemetermaatregel niet'

Feyenoord laat Kuip-vakken volstromen: 'Dan geldt anderhalvemetermaatregel niet'

17-08-2021 18:21
132

Hoewel de coronamaatregelen officieel nog van kracht zijn en maar tweederde van de voetbalstadions gevuld mag worden, zaten de fans tijdens de eerste speelronde van het seizoen dicht op elkaar. Feyenoord is zich echter van geen kwaad bewust.

Festivals voor meer dan 750 bezoekers zijn vooralsnog verboden, maar de tribunes van De Kuip waren volgens boze tongen een festivalterrein. Feyenoord vindt het echter legitiem om geen onderlinge afstand aan te houden op de tribunes. "Iedereen is getest, gevaccineerd, of beiden, en we doen alleen aan geplaceerde kaartverkoop", legt een woordvoerder uit aan het Algemeen Dagblad. "Dan geldt de anderhalvemetermaatregel niet. De enige regel die dan geldt, is dat de maximale bezetting twee derde van de capaciteit is."

Feyenoord is dus niet wettelijk verplicht om de bezoekers van De Kuip of afstand van elkaar plaats te laten nemen. "De maatregelen leggen niet op dat supporters over het hele stadion verspreid moeten worden. Daarom kiest Feyenoord ervoor de supporters dicht bij elkaar te plaatsen, zodat de beleving beter is."

De bezetting van de voetbalstadions was overigens wel onderwerp van gesprek tijdens de coronapersconferentie van premier Mark Rutten en minister Hugo de Jonge. Onder meer Go Ahead Eagles wekte tijdens de eerste speelronde verbazing door een aantal tribunevakken dicht te laten en de rest van de stoeltjes vol te laten stromen. Zoals het er nu naar uitziet, zijn er pas na 20 september weer volle stadions.