Licht aan het einde van de tunnel: mogelijk volle stadions vanaf 20 september

Licht aan het einde van de tunnel: mogelijk volle stadions vanaf 20 september

13-08-2021 19:39 Laatste update: 19:44
105

De stadions in Nederland kunnen vanaf 20 september weer volledig gevuld worden. Het kabinet stelde veel clubs teleur door bij de seizoensstart slechts tweederde van de capaciteit toe te staan, maar daar komt volgende maand verandering in, mits de coronacijfers het toelaten.

Dat werd vrijdagavond bekend gemaakt in de coronapersconferentie. Vanaf 20 september wil het kabinet de anderhalvemetermaatregel loslaten. Hierdoor komt er ruimte om de voetbalstadions in Nederland weer volledig te vullen. De toeschouwers moeten wel een coronatoegangsbewijs kunnen laten zien. Denk daarbij aan een volledige vaccinatie, een negatieve testuitslag of een geldig herstelbewijs.

Tot 20 september kunnen de stadions voor tweederde gevuld worden. Ook hier moet er een coronatoegansbewijs getoond kunnen worden. De KNVB en de clubs reageerden hier in eerste instantie teleurgesteld op en wezen naar de testresultaten van de FieldLabs. 'Dit is opnieuw een zware teleurstelling voor iedereen in het voetbal. Wij doen er alles aan in onze macht om risico’s tot een minimum te beperken', zo liet de KNVB destijds optekenen.