Hélène Hendriks en Veronica Inside vangen ook bot bij Van Gaal

Hélène Hendriks en Veronica Inside vangen ook bot bij Van Gaal

17-08-2021 19:15
188

De boycot van Veronica Inside lijkt ook na het aantreden van Louis van Gaal van kracht te blijven. De Oranje-spelers willen medewerkers van het programma al ruim een jaar lang niet te woord staan en ook Van Gaal geeft geen één-op-één-interviews met Veroinca Inside.

Hélène Hendriks was – net als op het EK – namens Veronica Inside aanwezig bij de persconferentie en kreeg de gelegenheid om vragen te stellen aan de bondscoach. Een individueel vraaggesprek zat er echter niet in, liet ze na afloop weten. "Ik krijg geen één op één met Louis van Gaal, dat heeft te maken met dat hij eigenlijk helemaal niks te maken wil hebben met Veronica Inside", aldus Hendriks. "Wat ik ook wel een klein beetje begrijp, want hij is vaak genoeg door de mangel gehaald."

Dat Van Gaal geen liefhebber van het programma van Wilfred Genee, Johan Derksen en voormalig ploeggenoot René van der Gijp is, is geen geheim. Genee onthulde maandag dat de nieuwe bondscoach ooit tijdens een gala ruim dertigduizend euro bood om niet aan te hoeven schuiven bij de show.

De spelers besloten in de zomer van 2020 om Veronica Inside te boycotten, naar aanleiding van uitspraken die Derksen deed over de Black Lives Matter-demonstratie in Amsterdam en het optreden van rapper Akwasi. Vlak voor het EK bleek dat die boycot nog steeds van kracht was. "Die keuze hebben ze vorig jaar gemaakt en toegelicht. De KNVB heeft altijd aangegeven dat spelers en speelsters hierin hun eigen afweging kunnen maken", liet een KNVB-woordvoerder toen weten.