Opmerkelijk gerucht uit Portugal: Benfica-Duitser aan opponent PSV gelinkt

Opmerkelijk gerucht uit Portugal: Benfica-Duitser aan opponent PSV gelinkt

18-08-2021 07:39
99

Vanuit Portugal, waar PSV zich voorbereidt op de Champions League-wedstrijd tegen Benfica, is een opmerkelijk PSV-gerucht doorgekomen. De Eindhovenaren zouden hun oog hebben laten vallen op een speler van de tegenstander.

Het medium Mais Futebol linkt spits Luca Waldschmidt aan PSV. De Eindhovense delegatie zou van de gelegenheid gebruik willen maken om de gesprekken in Lissabon alvast op te starten. De 25-jarige Duitser kwam in 2020 voor vijftien miljoen euro over van SC Freiburg, maar is geen onbetwiste basisspeler in het Estádio Da Luz. Dit seizoen loopt hij twee op twee, na de eerste competitiewedstrijden tegen Moreirense en Arouca: dat hij in die wedstrijden mocht starten, had echter ook te maken met de blessure van eerste keus Haris Seferovic.

Waldschmidt gold in Duitsland altijd als een grote belofte en speelde in de vertegenwoordigende Duitse (jeugd)elftallen samen met PSV-landgenoot Philipp Max en de momenteel verhuurde Timo Baumgartl. PSV houdt zijn ogen nog open voor een extra spits: na het vertrek van Donyell Malen zijn Eran Zahavi, Yorbe Vertessen, de met zijn fitheid worstelende Maximiliano Romero en de jonge Fodé Fofana de opties voor Schmidt.