Danjuma maakt droomtransfer: Europa League-winnaar betaalt 23,5 miljoen

Danjuma maakt droomtransfer: Europa League-winnaar betaalt 23,5 miljoen

Gepubliceerd: woensdag 18 augustus 2021 om 12:53wo 18-08-2021 om 12:53

Laatste update: woensdag 18 augustus 2021 om 13:05wo 18-08-2021 om 13:05

Arnaut Danjuma is op weg naar Spanje. Europa League-winnaar Villarreal neemt de aanvaller voor 23,5 miljoen euro over van Bournemouth.

Bronnen bevestigen het nieuws aan VoetbalPrimeur na de scoop van transferexpert Fabrizio Romano. 'Done deal and here we go!', klinkt het. Villarreal en Bournemouth hebben een akkoord bereikt over een transfersom van 20 miljoen pond, omgerekend 23,5 miljoen euro.

Danjuma en zijn zaakwaarnemer vliegen woensdagmiddag nog naar Spanje om de laatste plooien glad te strijken. De tweevoudig Oranje-international zet na de medische keuring zijn handtekening onder een vijfjarig contract, tot de zomer van 2026.

Danjuma wordt al geruime tijd in verband gebracht met een vertrek bij Bournemouth, maar de keuze voor Villarreal komt enigszins uit de lucht vallen. In januari informeerde Ajax-directeur Marc Overmars nog naar de vleugelaanvaller, die ook werd gelinkt aan het VfL Wolfsburg van Mark van Bommel.

Danjuma speelde zich afgelopen seizoen in de kijker met zeventien goals en zeven assists in het Championship. Met Bournemouth greep hij uiteindelijk net naast een Premier League-ticket door in de play-offs te verliezen van Brentford FC. Danjuma speelde eerder bij PSV, NEC en Club Brugge.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws