Galatasaray-ruzie gaat viral, Pelupessy op eerste rang: Nog nooit meegemaakt

Galatasaray-ruzie gaat viral, Pelupessy op eerste rang: "Nog nooit meegemaakt"

18-08-2021 14:18
48

Beelden uit Turkije gingen maandagavond de hele wereld over: Galatasaray-verdediger Marcão kreeg rood nadat hij met gebalde vuist uithaalde naar ploeggenoot Kerem Aktürkoglu. Oude Eredivisie-bekende Joey Pelupessy zag het met verbazing aan.

De 28-jarige controleur uit Nijverdal – opgeleid bij FC Twente en doorgebroken bij Heracles Almelo – speelt sinds kort voor Giresunspor, maandagavond de tegenstander van Galatasaray. Hij zag hoe de boel flink uit de hand liep bij Cim Bom Bom. "Ik zie die verdediger woedend op me af lopen, zijn ogen spuwden vuur. Ik dacht: wat gaat hij doen?", blikt Pelupessy terug in gesprek met TC/Tubantia.

Marcão had het dus op zijn collega Aktürkoglu voorzien. "Zag ik niet aankomen", aldus Pelupessy. "Hij gaf een kopstoot en probeerde hem nog twee keer te stompen. Echt, als een bokser. Ik probeerde het te sussen. Dit heb ik nog nooit meegemaakt."

Nutella en Calvé
Voor de middenvelder is het een bijzondere start van zijn Turkse avontuur. Pelupessy heeft lang na moeten denken voordat hij zich eraan waagde. "Ik was in mei in gesprek met Heracles en FC Groningen. Ik twijfelde, gaf aan dat ik nog graag een keer naar het buitenland wilde. Toen kwam dit voorbij en heb ik alles afgewogen." Nadat hij met zijn vader poolshoogte ging nemen, hakte hij de knoop door. Tot nu toe bevalt het leven in Turkije hem prima. "Eerlijk, we hebben een supermarkt gevonden waar ze Nutella en Calvé pindakaas verkopen. Daar worden we heel blij van."

De veelbesproken Marcão heeft overigens zijn excuses aangeboden. Via Instagram deelde hij een video waarin hij de ouders van Aktürkoglu om clementie heeft gevraagd.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Marcão (@marcao)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie