Maduro ziet nadeel in Champions League-kwalificatie Ajax: 'Dat zie je gebeuren'

Maduro ziet nadeel in Champions League-kwalificatie Ajax: 'Dat zie je gebeuren'

19-08-2021 14:53
126

Hedwiges Maduro denkt dat het in het nadeel van Ajax is, dat de Amsterdammers geen belangrijke wedstrijden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen hebben gespeeld. Waar PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse al een aantal Europese duels achter de rug hebben, moest Ajax het doen met oefenduels.

"In de voorbereiding zijn die (Europese red.) wedstrijden zeker een voordeel, zodat je als trainer de speelwijze erin kan krijgen", vertelt Maduro in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Spelers herkennen plannen vooral in wedstrijden", aldus de oud-Ajacied.

In welke mate de spelers de plannen van de trainer oppikken hangt volgens de oud-international af van de resultaten in de voorrondes. "Zeker als je wint, zien spelers dat het werkt. We scoren en winnen. Die gedachte versnelt het groepsproces. Precies dat zie je nu bij Feyenoord en PSV, die allebei ook anders zijn gaan spelen, gebeuren."

Volgens Maduro is het wel een voordeel dat Ten Hag al enkele jaren aan het roer staat bij Ajax. "Zijn speelwijze is bekend." Maduro stelt dan ook dat Ajax zich niet druk maakt om de Europese successen van de concurrenten. "Als ze in het Europese ritme komen en ze hanteren een hoog tempo, dan trekt Ajax dat meestal door naar de eredivisie. Daarin zijn ze vaak niet te stoppen."