Lukkien richt zich tot Emmen-fans na teleurstellingen: 'Dat is ook onnodig'

Lukkien richt zich tot Emmen-fans na teleurstellingen: 'Dat is ook onnodig'

20-08-2021 08:24
31

FC Emmen kent na een goede voorbereiding waarin alles werd gewonnen een teleurstellende competitiestart. Uit twee wedstrijden tegen Telstar en FC Eindhoven hebben de Drentenaars slechts één punt verzameld. Reden genoeg voor Emmen-trainer Dick Lukkien om zich tot de fans te richten.

"Vrees is mooi, maar laat men ook vertrouwen hebben in wat we hier doen met zijn allen", zegt Lukkien in gesprek met RTV Drenthe. "Men mag vrezen omdat we na twee duels op één punt staan, maar dat is ook onnodig. We gaan nog genoeg punten pakken. Ik heb het volste vertrouwen in de spelers en het gaat een mooi seizoen worden voor FC Emmen."

FC Emmen was tegen Telstar en FC Eindhoven aanvallend onmachtig. In eerste instantie was er dan ook blijdschap toen Emmen afgelopen week Reda Kharchouch presenteerde als extra spits. Dit veranderde echter al snel toen bleek dat de Sparta-huurling niet direct inzetbaar is door een hamstringblessure.

"Ik vind de reacties en de vrees richting de fitheid van Kharchouch prima, maar laat de mensen vertrouwen hebben in onze werkwijze", zegt Lukkien daarover. "Het technisch kader, met Michel Jansen als eindverantwoordelijke man, heeft veel vertrouwen in Reda. En als het nu vijf, zes of negen weken duurt voordat hij kan spelen. Hij gaat een mooie rol hebben voor Emmen."