NAC-aanvoerder levert band in: 'Overspannen zijn, zo kan je dat wel noemen'

NAC-aanvoerder levert band in: 'Overspannen zijn, zo kan je dat wel noemen'

20-08-2021 08:54
30

NAC Breda moet op zoek naar een nieuwe aanvoerder. Dion Malone is oververmoeid en heeft zijn band ingeleverd, vertelt hij aan Omroep Brabant.

Malone kwam dit seizoen nog geen minuut in actie door fysieke problemen. In gesprek met Omroep Brabant bevestigt de openhartige verdediger (32) dat hij kampt met oververmoeidheid. "Ik heb mijn band zelf ingeleverd", laat hij weten. "Ik wil me wat meer focussen op mezelf."

Deze zomer speelde Malone na een loodzwaar seizoen met NAC op de Gold Cup met Suriname. Bij terugkomst ging het mis. Sindsdien zit hij ziek thuis. "Ik heb niet echt vakantie gehad en ben in één stuk doorgegaan. Ik stortte nog net niet in elkaar, maar moest wel noodgedwongen een stapje terug doen. Een soort van overspannen zijn, zo kan je dat wel noemen ja."

Het turbulente seizoen met NAC, met onder meer het geruchtmakende vertrek van Maurice Steijn en de nét misgelopen Eredivisie-promotie, ging Malone niet in de koude kleren zitten. "Ik ben op een gegeven moment berichten op internet gaan lezen en daar werd ik niet vrolijk van. (...) Ik probeer alles achter met te laten en me te focussen op dit seizoen."