Het is te gek voor woorden dat je dit in een KNVB-pak kunt roepen

"Het is te gek voor woorden dat je dit in een KNVB-pak kunt roepen"

Gepubliceerd: maandag 23 augustus 2021 om 20:34ma 23-08-2021 om 20:34

Reinold Wiedemeijer, scheidsrechterscoördinator van de KNVB, heeft geen goede beurt gemaakt bij Mario van der Ende. De voormalig topscheidsrechter keek met stijgende verbazing naar zijn uitleg over het al dan niet geven van een rode kaart aan Edson Álvarez.

Wiedemeijer gaf later die avond tijdens Dit Was Het Weekend op ESPN aan dat er een bepaalde agressie in een slaande beweging moet zitten, en dat scheidsrechter Dennis Higler de rode kaart niet gaf omdat die agressie niet aanwezig was bij Álvarez. Toch gaf hij wel aan dat er voldoende arbiters en VAR's zijn die wel in zouden grijpen. "Dat verbaasde me nog meer dan de beslissing zelf", zegt Van der Ende in het Algemeen Dagblad.

Het komt de scheidsrechterscoördinator van de KNVB op veel kritiek te staan van de voormalig toparbiter. "Kom op, dit geeft wel aan dat er van uniformiteit geen sprake is. Het is te gek voor woorden dat je dit in een KNVB-pak kunt roepen. Álvarez slaat Sadílek gewoon en het is gek dat er tegenwoordig in gradaties wordt gesproken."

Deze door de internationale spelregelorganisatie opgelegde regel kan Van der Ende dan ook niet bekoren. "Straks gaan we ons nog afvragen of het hard of zacht genoeg is. Dat we bij een harde jongen zeggen dat die het wel kan hebben. Hij slaat hem gewoon op zijn achterhoofd en hoort niet thuis op een voetbalveld, dat ziet ieder weldenkend mens."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws