PSV lijkt weer terug te grijpen op CL-recept, Götze geniet: 'Dit gevoel zocht ik'

PSV lijkt weer terug te grijpen op CL-recept, Götze geniet: 'Dit gevoel zocht ik'

24-08-2021 06:54 Laatste update: 07:21
171

PSV gaat dinsdagavond de belangrijkste wedstrijd van het seizoen spelen: thuis tegen Benfica staat een felbegeerd Champions League-ticket en de bijbehorende 35 miljoen euro op het spel. Mario Götze kijkt ernaar uit, heeft hij maandag tijdens de persconferentie laten weten.

PSV ging in Lissabon met 2-1 onderuit, maar bleek na een moeizame eerste helft opgewassen tegen O Glorioso. "Ik kan niet echt een favoriet aanwijzen, maar we weten dat we móéten scoren, móéten winnen. Er is geen andere keus", wordt Götze geciteerd door het Algemeen Dagblad. Het doet de ervaren spelmaker denken aan zijn jaren bij Borussia Dortmund en Bayern München. "De spanning van all or nothing, naar dat gevoel was ik weer op zoek. En hier zijn we dan. Ik heb er zin in en ik heb vertrouwen in ons team."

Götze heeft zijn ogen goed de kost gegeven in het Estádio Da Luz. "Als je praat over flexibiliteit, dan heeft de heenwedstrijd geleerd dat Benfica die flexibiliteit heeft. Ze hebben kwaliteit aan de bal, maar ze hoeven de bal niet te hebben om óók gevaarlijk te zijn", aldus de matchwinner van de WK-finale in 2014, die echter benadrukt dat PSV die kwaliteiten ook heeft. "Ik kan alleen top zijn in een top functionerend team. En zo'n team is PSV dit seizoen voorlopig."

PSV-trainer Roger Schmidt lijkt dinsdagavond terug te grijpen op zijn vertrouwde 'Champions League-opstelling'. André Ramalho, Philipp Max, Ibrahim Sangaré, Noni Madueke en Götze zelf begonnen zaterdag tegen SC Cambuur op de bank, maar worden door het AD terug in de basis verwacht.

De vermoedelijke PSV-opstelling: Drommel; Mwene, Ramalho, Boscagli, Max; Van Ginkel, Götze, Sangaré; Madueke, Zahavi, Gakpo.