De Limburger: Fortuna blijft worstelen met Brexit-regels en denkt aan verkoop

De Limburger: Fortuna blijft worstelen met Brexit-regels en denkt aan verkoop

Fortuna Sittard zit met Bassala Sambou in zijn maag. De 23-jarige spits mag volgens Brexit-wetgeving niet in actie komen en heeft zijn laatste wedstrijd in Limburgse dienst mogelijk al gespeeld.

De in Hannover geboren, maar in Engeland opgegroeide Sambou werd in 2019 opgepikt bij Everton en werd één jaar later door Fortuna verhuurd aan het Deense Randers FC. In de tussentijd werden de Brexit-regels geëffectueerd op het Europese vasteland: omdat Sambou op 31 december 2020 niet woonachtig was in Nederland, komt hij nu niet in aanmerking voor een werkvergunning, legde Fortuna onlangs al uit.

Hierdoor was de spits niet speelgerechtigd voor de eerste Eredivisie-wedstrijd van het seizoen tegen FC Twente. Fortuna was nog op zoek naar een oplossing, maar het is nog maar de vraag of die er gaat komen. Sambou loopt aan het einde van het seizoen uit zijn contract en Fortuna overweegt volgens De Limburger sterk om hem nog te verkopen.

De Fortuna-teller van Sambou zal voorlopig op 28 officiële optredens blijven staan. Hierin scoorde hij drie keer en gaf hij drie assists.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s