Fer en Feyenoord officieel uit elkaar: Turkse transfer, géén transfersom

Fer en Feyenoord officieel uit elkaar: Turkse transfer, géén transfersom

24-08-2021 12:20 Laatste update: 12:28
209

Leroy Fer is officieel speler van Alanyaspor. De Turkse club bevestigt de deal met Feyenoord en neemt de 31-jarige middenvelder transfervrij over.

Fer had een doorlopend contract in De Kuip, maar Feyenoord vraagt geen transfersom voor de routinier. Hij tekent in Turkije een contract voor twee seizoenen, met de optie voor een derde jaar. Volgens RTV Rijnmond kan Feyenoord door bonussen op een later moment alsnog een paar ton ontvangen.

Alanyaspor eindigde afgelopen seizoen op de zevende plaats in de Süper Lig en greep naast de Europese tickets. Het is de tweede keer dat Fer vertrekt bij Feyenoord. Tien jaar geleden verliet hij Rotterdam voor FC Twente. Later kwam de elfvoudig Oranje-international uit voor Norwich City, Queens Park Rangers en Swansea City, om in 2019 terug te keren in De Kuip.

Feyenoord Transfermarkt meldt dat Fer een netto salaris van 650 duizend euro gaat opstrijken in Alanya. Als de club bij de eerste twee eindigt in de Süper Lig, volgt er naar verluidt een bonus van een half miljoen.

Fer hoefde niet per se weg van trainer Arne Slot, die hem prees om zijn positieve invloed in de kleedkamer. Dinsdagochtend werd al bekend dat hij geen deel zou uitmaken van de Feyenoord-selectie die donderdagavond de Conference League-return tegen IF Elfsborg speelt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie