Dumfries krijgt bericht van Inter-legende: 'Het voelde echt als een warm welkom'

Dumfries krijgt bericht van Inter-legende: 'Het voelde echt als een warm welkom'

25-08-2021 12:38
22

Denzel Dumfries moet bij Internazionale de naar Paris Saint-Germain vertrokken Achraf Hakimi doen vergeten. Druk voelt de oud-PSV'er naar eigen zeggen niet. Afgelopen zaterdag maakte hij zijn debuut voor Inter.

"Hakimi had vorig jaar een geweldig seizoen met de landstitel als beloning, maar ik voel geen druk om hem op te volgen. Ik moet gewoon mijn wedstrijden spelen en mijn best doen voor Inter", vertelt Dumfries aan DAZN. Niet Hakimi, maar voormalig Inter-speler Maicon is zijn voorbeeld. "Ik keek naar zijn wedstrijden, want ik wilde ook zo worden. Maicon was een geweldige speler."

Dumfries voelde zich naar eigen zeggen al snel thuis in Milaan. Een andere oud-Inter-speler was daar medeverantwoordelijk voor. En niet de minste. "Javier Zanetti stuurde me een bericht toen ik aankwam. Het voelde daarom echt als een warm welkom. Ik zal hem vragen hoe hij hier bij Inter zoveel wedstrijden heeft kunnen spelen", lacht de 25-jarige international.

In de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Genoa kwam Dumfries voor het eerst in het zwartblauw binnen de lijnen. "Het was geweldig voor mij. Mijn familie was ook in het stadion. Het gaf een geweldig gevoel om voor het eerst als speler van Inter op het veld te staan", besluit hij.