Gerbrands: 'PSV begroot op Europa League, dus we houden nu zelfs een bonus over'

Gerbrands: 'PSV begroot op Europa League, dus we houden nu zelfs een bonus over'

25-08-2021 18:33
260

Het mislopen van de Champions League is voor PSV op financieel gebied geen ramp. Dat zegt Toon Gerbrands, algemeen directeur van de Eindhovenaren. Het budget van de Brabanders is ingericht op Europa League-voetbal en dat betekent dat de club ook niet voorzichtig hoeft te zijn op de transfermarkt.

Als PSV de groepsfase van de Champions League had gehaald, had het ruim dertig miljoen euro bij kunnen schrijven. Gerbrands geeft aan dat het een bonus zou zijn geweest. "We wilden graag op dat podium acteren, maar we hebben Europa League begroot en dat hebben we nu gehaald", zegt hij tijdens PSV TV. "Daar kunnen we gewoon mee verder."

De algemeen directeur wil duidelijk maken dat het toekomstplan van de Eindhovenaren niet in gevaar komt. "We hebben nu zelfs nog een bonus gekregen van vijf miljoen omdat we de verliezende partij in de play-offronde waren. Het beleid is op Europa League gebaseerd en hier lijden we op financieel gebied niet op. Verlengingen of eventuele transfers hebben er dan ook niks mee te maken."