Wisselfout Van Bommel fataal: Wolfsburg definitief uit beker ondanks hoger beroep

Wisselfout Van Bommel fataal: Wolfsburg definitief uit beker ondanks hoger beroep

Gepubliceerd: donderdag 26 augustus 2021 om 17:32do 26-08-2021 om 17:32

VfL Wolfsburg ligt definitief uit de DFB Pokal na de wisselfout van Mark van Bommel. De Duitse bond had dat aanvankelijk al besloten, maar Wolfsburg ging in beroep tegen dat besluit. Daar is echter geen gehoor aan gegeven.

In de eerste ronde van de DFB Pokal won Wolfsburg tegen Münster na verlenging. Van Bommel gebruikte echter één wissel meer dan was toegestaan, waarna Münster een onderzoek aanvroeg. De Duitse voetbalbond stelde de vierdeklasser in het gelijk. Wolfsburg wilde dus niet akkoord gaan met dat besluit, maar zag dat haar hoger beroep werd afgewezen.

Dat betekent dat Wolfsburg definitief uitgeschakeld is in het Duitse bekertoernooi. De ploeg van Van Bommel is in het nieuwe seizoen nu alleen nog in de competitie en de Champions League actief. Donderdagavond weet de nummer vier van het vorige Bundesliga-seizoen welke ploegen het treft in de groepsfase van het miljardenbal.

Wolfsburg is overigens wél goed aan de competitie begonnen: Van Bommel en co. bezetten momenteel de koppositie in Duitsland. In de eerste twee speelrondes werden VfL Bochum (1-0) en Hertha BSC met minimale cijfers verslagen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws