Update: 'Ook Sevilla start gesprekken met Lille over gewilde Botman'

Update: 'Ook Sevilla start gesprekken met Lille over gewilde Botman'

29-08-2021 09:40 Laatste update: 09:39
41

Lille OSC heeft een eerste bod op Sven Botman afgewezen. Wolverhampton Wanderers zal dieper in de buidel moeten tasten om de verdediger op te pikken in Frankrijk, meldt Fabrizio Romano.

Wolverhampton is een van de geïnteresseerde clubs, net als Sevilla en eerder werd ook Atalanta Bergamo genoemd. Wolverhampton heeft zich gemeld bij Lille, maar het bod voldoet nog niet. De kans is groot dat ook Sevilla zal gaan bieden, maar de Andalusiërs moeten eerst Jules Koundé verkopen. Hij is op weg naar Chelsea.

Het is niet precies duidelijk wat Lille voor Botman verlangt, maar in een eerder stadium werden bedragen van rond de 20 à 25 miljoen euro genoemd. Lille heeft weinig bestedingsruimte en zal hoog in de boom zitten voor een speler die nog tot 2024 vastligt in Noord-Frankrijk.

Botman maakte vorig jaar de overstap van Ajax naar Lille. Hij werd meteen kampioen in zijn eerste jaar in Frankrijk, maar de club staat er dit seizoen vooralsnog slecht voor. Lille wacht op zijn eerste zege.

Update: Het geïnteresseerde Sevilla heeft zich bij Wolverhampton gevoegd en de gesprekken met Lille over Botman opgestart, meldt Fabrizio Romano. Er is nog niets beslist en dus is het de vraag of de verdediger nog voor het sluiten van de transferperiode verkocht wordt.