Heerenveen komt met bevestiging: Van Bergen vertrekt naar Frankrijk

Heerenveen komt met bevestiging: Van Bergen vertrekt naar Frankrijk

27-08-2021 19:24 Laatste update: 21:28
42

Mitchell van Bergen verruilt sc Heerenveen voor Stade Reims. De 22-jarige buitenspeler leek lange tijd te gaan tekenen bij Middlesbrough, maar koos op het laatste moment toch voor een transfer naar de Ligue 1.

Eerder op de vrijdag meldde VoetbalPrimeur al dat Van Bergen hard op weg was naar Stade Reims. Een paar uur later komt Heerenveen met de officiële bevestiging. De Friezen ontvangen een vast bedrag van ruim één miljoen euro voor Van Bergen. De transfersom kan doormiddel van bonussen oplopen naar ongeveer twee miljoen.

Technisch manager Ferry de Haan reageert op de clubsite van Heerenveen op de transfer. "Mitchell kwam in 2018 bij sc Heerenveen en heeft altijd alles voor de club gegeven", vertelt hij. "Hij was op zoek naar een nieuwe prikkel en heeft nu met Reims een prachtige uitdaging te pakken. Wij zijn blij voor hem maar ook trots dat er wederom een talentvolle speler via sc Heerenveen naar een buitenlandse topcompetitie vertrekt. We wensen Mitchell dan ook heel veel succes met deze volgende stap in zijn carrière."

Van Bergen had in Heerenveen nog een éénjarig contract, dat hij niet wilde verlengen. Er was de huidige nummer drie van de Eredivisie dus veel aan gelegen om de rappe aanvaller deze zomer te verkopen. Bij Reims wordt Van Bergen teamgenoot van Kaj Sierhuis.