Vermakelijk duel in Sittard krijgt geen winnaar: Kramer maakt weer indruk

27-08-2021 21:50
46

Fortuna Sittard en RKC Waalwijk hebben in een bijzonder aantrekkelijk duel met 2-2 gelijk gespeeld. Beide ploegen mochten aan de overwinning denken, maar pakten niet door.

RKC was de ploeg die wilde voetballen in Midden-Limburg, maar Fortuna maakte de eerste goal. Na 23 minuten was het Samy Baghdadi, de nieuwe linksbuiten van de formatie uit Sittard, die de 1-0 voor zijn rekening nam en de gasten daarmee voor een moeilijke opgave zette. Toch raakte de formatie van trainer Joseph Oosting niet van de leg.

Ze gingen rustig door met voetballen en zochten de opening, die vlak voor rust gevonden werd. Michiel Kramer was het goudhaantje door de teruggekopte bal van Ahmed Touba van dichtbij tegen de touwen te werken. In de tweede helft sloeg de lange spits nogmaals toe. Hij kopte van dichtbij in nadat Fortuna-goalie Van Osch te ver uit zijn doel was gekomen: 1-2.

Die goal was zeer verdiend, want RKC was gedurende zestig minuten de betere ploeg in Sittard. De tweede Waalwijkse goal zorgde er echter voor dat die ploeg achteruit ging lopen en Fortuna beter in de wedstrijd kwam. Twintig minuten werden ook zij beloond: Mats Seuntjens zocht een kans voor het rake schot en vond die uiteindelijk ook.

In de slotfase had de thuisploeg het meeste recht op een winnend doelpunt. Die viel niet en ook aan de andere kant ging de bal er niet meer in, waardoor beide hard werkende ploegen genoegen moesten nemen met een punt. Fortuna heeft daardoor nog steeds niet verloren en is zesde, RKC staat met evenveel punten op plaats acht.