'Ik denk dat meneer Van Gaal mij het afgelopen seizoen goed heeft bestudeerd'

'Ik denk dat meneer Van Gaal mij het afgelopen seizoen goed heeft bestudeerd'

28-08-2021 09:07 Laatste update: 09:07
69

Voor Devyne Rensch kwam het als een verrassing dat Louis van Gaal hem op heeft genomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de duels in de WK-kwalificatie tegen Noorwegen, Montenegro en Turkije. De Ajax-verdediger is blij dat 'meneer Van Gaal' vertrouwen in hem heeft.

"Ik dacht mijn mailtje van Jong Oranje open te klikken", begint Rensch in gesprek met De Telegraaf. "Totdat ik naar beneden scrolde en opeens de naam van meneer Van Gaal zag staan. Daardoor moest ik echt even schakelen in mijn hoofd. Was dit echt van het grote Oranje? Jurriën (Timber, red.) zei: gefeliciteerd man, je zit erbij. En inderdaad. Het was mooi om 'Rensch' tussen al die grote namen te zien staan."

De Ajax-verdediger hoopt ten eerste veel te leren bij het Nederlands elftal. Hij heeft in ieder geval genoeg goede voorbeelden, zo geeft hij aan. "Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij en Nathan Aké zijn op hun eigen manier allemaal voorbeelden voor me. Ik hoop veel van ze te leren."

Na de oproep voor Oranje stroomden de berichten binnen bij Rensch. "Ik denk dat meneer Van Gaal mij het afgelopen seizoen goed heeft bestudeerd en me graag eens aan het werk wil zien. Ik heb mijn familieleden één voor één een appje gestuurd en mijn zaakwaarnemer Mo Salem even gebeld. Daarna kreeg ik zoveel berichten dat ik mijn telefoon heb uitgezet", zo sluit hij af.