Update: Sierhuis wordt maandag gekeurd door Heracles, geen optie tot koop

Update: Sierhuis wordt maandag gekeurd door Heracles, geen optie tot koop

29-08-2021 19:07 Laatste update: 19:06
37

Kaj Sierhuis keert in de laatste dagen van de transferperiode terug naar de Eredivisie. De in Athene geboren oud-spits van (Jong) Ajax en FC Groningen is hard op weg naar Heracles Almelo.

Dat heeft zijn entourage zondag bevestigd tegenover RTV Oost. VoetbalPrimeur meldde maandag al dat Heracles zich had gemeld voor Sierhuis. Zijn huidige werkgever, het Franse Stade Reims, leek toen nog niet mee te willen werken, maar inmiddels is er alsnog schot in de zaak gekomen. "Het ziet er goed uit", worden 'bronnen' uit de omgeving van de spits geciteerd door het regionale medium.

De berichtgeving over Sierhuis komt op een opvallend moment. De huidige Heracles-spits, Sinan Bakis, heeft in de slotfase van de eerste helft tegen NEC rood gekregen, na een akkefietje met tegenstander Iván Márquez. De 27-jarige Duitser met Turkse roots werd in 2020 gehaald als opvolger van toenmalig Eredivisie-topscorer Cyriel Dessers: tijdens zijn eerste Eredivisie-seizoen was hij – na een aarzelende start – goed voor tien treffers, dit seizoen stond hij nog droog.

Update: De overstap van Kaj Sierhuis naar Heracles Almelo is zo goed als rond. De spits wordt maandag gekeurd in Almelo, waarna hij een huurdeal voor één seizoen tekent. Heracles heeft geen optie tot koop.