Overmars: 'Bij Bayern en Barça zitten ze lachend op de bank, bij Ajax niet'

Overmars: 'Bij Bayern en Barça zitten ze lachend op de bank, bij Ajax niet'

29-08-2021 16:39 Laatste update: 19:22
63

Marc Overmars vindt het kenmerkend voor de ontwikkeling van Ajax dat Steven Berghuis zondag op de bank begon tegen Vitesse. De van Feyenoord overgekomen linkspoot moest zijn plekje afstaan aan Antony, die voor het eerst sinds het winnen van zijn Olympische medaille weer mocht starten in de Eredivisie.

Overmars vindt het alleen maar goed dat Ajax het zich kan permitteren om Berghuis buiten de basis te laten, heeft hij voorafgaand aan de wedstrijd laten weten aan ESPN. "Het mooie is: wij moeten als club proberen steeds een stapje hoger te gaan. Dan krijg je concurrentie en moet je jongens teleurstellen." Antony heeft volgens Overmars een 'topjaar' gehad. "Het is ook een speler die wij een basisspeler noemen. Alleen: je hebt vorig jaar ook gezien – we spelen zo'n beetje vijftig, 52 wedstrijden – dat je kwaliteit nodig hebt.

De technische staf mag proberen om iedereen tevreden te houden, voegde Overmars daaraan toe. "Dat is een probleem, zeker bij Ajax. Omdat ze bij Ajax willen komen als talent dat speelt. Dat zeg ik ook wel vaker: bij Bayern München of Barcelona zitten ze met plezier op de bank, maar bij Ajax niet."