Rode kaart Bakis onderwerp van gesprek in Almelo: Ik ben boos op hem

Rode kaart Bakis onderwerp van gesprek in Almelo: "Ik ben boos op hem"

29-08-2021 17:28 Laatste update: 17:30
14

Heracles Almelo-aanvoerder Janis Blaswich mocht voor het eerst voor de ESPN-microfoon verschijnen en dat deed de doelman vol chagrijn: Heracles verloor thuis met 0-1 van NEC, nadat spits Sinan Bakis op slag van rust een rode kaart had gekregen. Ook trainer Frank Wormuth was niet blij met Bakis.

Blaswich wilde zijn collega – die het in de slotfase van de eerste helft aan de stok kreeg met Iván Márquez, met al geel op zak – niet publiekelijk afvallen. "Daar ga ik in het publiek niet over praten, dat gaan we intern doen", aldus de sluitpost, die echter niet kon ontkennen dat de wedstrijd kantelde na de rode kaart. "Als we één man minder hebben, kunnen we minder druk naar voren zetten."

Wormuth kreeg na afloop ook vragen over Bakis en reageerde een stuk feller. "Ik ben boos op hem. Het is niet de reden dat we vandaag verliezen, maar het is zeker wel een cruciaal moment. Ik moet met hem gaan praten, want ik wil weten wat er in zijn hoofd is gebeurd", wordt de Heracles-trainer geciteerd door RTV Oost. "Hij is geen negentien meer. Als je 27 bent, moet je ook rustig blijven op zulke momenten. Dit is profvoetbal."