Magallán verlaat Ajax opnieuw en gaat derde huurperiode aan bij Anderlecht

Magallán verlaat Ajax opnieuw en gaat derde huurperiode aan bij Anderlecht

Gepubliceerd: dinsdag 31 augustus 2021 om 13:30di 31-08-2021 om 13:30

Laatste update: dinsdag 31 augustus 2021 om 13:40di 31-08-2021 om 13:40

Lisandro Magallán verlaat Ajax opnieuw. De Belgische recordkampioen Anderlecht huurt de Argentijnse verdediger (27) tot het einde van het seizoen.

Magallán draaide de voorbereiding mee bij Ajax, maar had geen uitzicht op speelminuten onder trainer Erik ten Hag. Anderlecht heeft de optie om hem volgend jaar voor vijf miljoen euro over te nemen. Bas Schothorst, de zaakwaarnemer van Magallán, bevestigde maandag al aan VoetbalPrimeur dat Magallán in Brussel is.

Magallán is bij Anderlecht de vervanger van de geblesseerde Hannes Delcroix. "Ons vertrouwen in de andere jonge spelers zoals Taylor Harwood-Bellis en Zeno Debast is erg groot, maar in een lang seizoen zijn ervaring en concurrentie ook belangrijke elementen", verklaart sportief directeur Peter Verbeke op de Anderlecht-site. "De komst van Lisandro is in dat opzicht een goede zaak."

Vanuit Duitsland, Italië, Turkije, het Midden-Oosten en Mexico was er ook belangstelling voor Magallán, die aan zijn derde huurperiode begint. Eerder kwam hij uit voor het het Spaanse Deportivo Alavés en Italiaanse Crotone. Dik 2,5 jaar geleden kocht Ajax hem voor negen miljoen euro van Boca Juniors. De Argentijn ligt in Amsterdam nog twee jaar vast.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws