Kerkhofjes lyrisch na 'fenomenale' goal bij PSV: 'Hij groeit naar erg hoog niveau'

Kerkhofjes lyrisch na 'fenomenale' goal bij PSV: 'Hij groeit naar erg hoog niveau'

30-08-2021 12:12
64

Willy en René van de Kerkhof zijn lyrisch over Cody Gakpo. De tweelingbroers zagen hoe de PSV-aanvaller een absolute hoofdrol greep tegen FC Groningen met één goal en twee assists.

In gesprek met Omroep Brabant begint Willy over het optreden van Gakpo. "Hij groeit langzaam naar een erg hoog niveau", ziet de oud-middenvelder van PSV. "We mogen blij zijn dat hij bij ons speelt." René kan zich vinden in de woorden van zijn broer. "Zijn eerste doelpunt was fe-no-me-naal. Maar die 3-2 van André Ramalho zat er zeker ook goed in. Als een streep ging die bal erin. Dat was fantastisch om te zien."

Willy concludeert na de 5-2 overwinning dat PSV de terechte koploper van de Eredivisie is. "Groningen voetbalde goed. Dat deed SC Cambuur een week eerder ook, dat valt me wel op. Maar PSV was uitmuntend", stelt hij. "We hebben verdiend gewonnen en staan verdiend bovenaan."

PSV heeft nog geen punt laten liggen na drie Eredivisie-speelrondes. Na de interlandbreak wacht er echter een zware confrontatie voor de formatie van Roger Schmidt: PSV gaat dan op bezoek bij AZ.