Volendam bevestigt gelijk in Van de Ven-zaak: 'Belangrijk voor Nederlands voetbal'

Volendam bevestigt gelijk in Van de Ven-zaak: 'Belangrijk voor Nederlands voetbal'

Gepubliceerd: maandag 30 augustus 2021 om 17:31ma 30-08-2021 om 17:31

FC Volendam bevestigt dat het verzoek van Micky van de Ven tot contractontbinding door de arbitragecommissie van de KNVB is afgewezen. De club noemt de uitspraak 'belangrijke jurisprudentie voor het Nederlandse voetbal'.

Het kamp van de verdediger wilde een transfer afdwingen en vond het standpunt van Volendam, dat miljoenen wil ontvangen voor de verdediger, niet realistisch. De arbitragecommissie heeft de club echter in het gelijk gesteld en dat betekent dat het verzoek tot contractontbinding van Van de Ven, die vertegenwoordigd wordt door Mino Raiola, is afgewezen. Het contract van de stopper dient derhalve gerespecteerd te worden.

De Wijdbroeken kunnen dus vragen wat ze willen voor Van de Ven en de uitspraak van de KNVB-commissie is volgens Volendam goed nieuws voor het Nederlandse voetbal. 'Dit is een terechte steun in de rug van opleidingsclubs gericht op talentontwikkeling', valt te lezen in het statement dat op de website van de club te lezen is. 'Er is niet alleen uitspraak gedaan over deze casus, maar het is ook belangrijke jurisprudentie voor het Nederlandse voetbal'.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws