Van Bergen maakt Messi-gekte van dichtbij mee: Wóów, dit is écht the next level

Van Bergen maakt Messi-gekte van dichtbij mee: "Wóów, dit is écht the next level"

31-08-2021 07:36
12

Mitchell van Bergen was hard op weg naar het Engelse Middlesbrough, maar het Franse Stade Reims kwam op het allerlaatste moment tussenbeide. De vleugelaanvaller uit Oss stond vlak na zijn 22ste verjaardag opeens oog in oog met Lionel Messi, die gelijktijdig zijn Ligue 1-debuut maakte.

Vijf minuten nadat Messi inviel bij Paris Saint-Germain, kwam Van Bergen binnen de lijnen bij Stade Reims. "Op een gegeven moment stappen er bij hen drie jongens de dug-out uit. Het is niet normaal wat er dan gebeurt, op het moment dat hij van die bank af komt. Ons hele stadion gaat staan en begint zijn naam te schreeuwen", aldus Van Bergen in gesprek met De Telegraaf over Messi. "Dan krijg je echt het besef van: wóów, dit is écht the next level! Niet te bevatten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem toen ook even goed van dichtbij heb bekeken. Dit had ik niet kunnen bedenken."

Van Bergen vertelde eerder deze week al dat hij uiteindelijk het shirtje van landgenoot Georginio Wijnaldum had gemachtigd. "Ik had naar hem gevraagd en we hebben even een praatje gemaakt. Hij is super relaxed. Het is niet normaal in wat voor team hij terecht is gekomen. Als je het tempo ook ziet waarin zij spelen… Absolute wereldtop natuurlijk."

De van sc Heerenveen overgekomen aanvaller heeft dan ook geen spijt dat hij Stade Reims op het allerlaatste moment heeft verkozen boven Middlesbrough. "Dat was bijna rond, maar op het laatste moment kwam Stade de Reims met een bod en dat voelde supergoed. Heel familiair, sfeervol en vertrouwd, zoals ik de club nu ook leer kennen. Ik denk dat het voetbal en het hoge tempo mij hier ligt." Het begin mocht er alvast zijn. "Ik heb na afloop wel even gedacht van: wat is hier allemaal gebeurd?"