Breaking news

Ajax haalt achttienjarige middenvelder op in Ecuador: huur met optie tot koop

Musaba wordt weer verhuurd door Monaco en keert terug in Nederland

Musaba wordt weer verhuurd door Monaco en keert terug in Nederland

Gepubliceerd: dinsdag 31 augustus 2021 om 16:13di 31-08-2021 om 16:13

Anthony Musaba is terug op de Nederlandse velden. De bij NEC grootgebrachte aanvaller wordt de nieuwe nummer 11 van sc Heerenveen, hebben de Friezen op Deadline Day bekendgemaakt.

De twintigjarige Musaba brak in het seizoen 2019/2020 door bij NEC en werd toen voor vijf jaar vastgelegd door AS Monaco. De Monegasken verhuurden hem vorig seizoen aan Cercle Brugge en stallen hem nu in het Abe Lenstra Stadion.

De in Beuningen geboren buitenspeler moet Mitchell van Bergen, vertrokken naar Stade Reims en zondagavond tegenstander van Lionel Messi, doen vergeten in Heerenveen. "Na het vertrek van Mitchell van Bergen hebben we snel doorgeschakeld. Anthony staat al een aantal jaar bij de scouting op de radar. Hij is een zeer talentvolle en technisch vaardige buitenspeler met veel power in zijn spel. We zijn blij dat hij ervoor gekozen heeft om zich bij ons verder te ontwikkelen", aldus technisch manager Ferry de Haan tegenover de Heerenveen-kanalen.

Musaba kan dit seizoen zijn tweelingbroer Richie tegenkomen in de Eredivisie. Hij is terug bij Fortuna Sittard, na zijn verhuurperiode bij FC Dordrecht.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws