Madsen kan nu wél tegen PSV spelen: Heerenveen strikt kersverse Instagram-volger

Madsen kan nu wél tegen PSV spelen: Heerenveen strikt kersverse Instagram-volger

Gepubliceerd: dinsdag 31 augustus 2021 om 19:01di 31-08-2021 om 19:01

Laatste update: dinsdag 31 augustus 2021 om 19:05di 31-08-2021 om 19:05

SC Heerenveen heeft na Anthony Musaba opnieuw een Deadline Day-versterking gepresenteerd. Nicolas Madsen komt over van het Deense FC Midtjylland. Heerenveen heeft het eerste recht op koop bedongen in de onderhandelingen.

Madsen wakkerde zelf de geruchten aan door Heerenveen te volgen op Instagram. De Friezen huren de 21-jarige middenvelder van Midtjylland, dat onlangs een Champions League-tweeluik met PSV speelde. Madsen moest beide wedstrijden in Eindhoven en Herning overigens missen vanwege een coronabesmetting. Wel maakte hij vorig seizoen in de Champions League minuten tegen Ajax.

"We volgen Nicolas al langere tijd en zijn blij dat hij voor sc Heerenveen heeft gekozen", zo vertelt technisch manager Ferry de Haan in gesprek met de clubkanalen. "Hij is een verdedigende middenvelder die de duels niet schuwt en heeft een goed overzicht en inzicht. Met zijn komst krijgen we meer mogelijkheden op het middenveld. We hebben een plan voor hem opgesteld en denken dat hij zich hier eventueel ook op de langere termijn goed kan ontwikkelen."

Madsen is een jeugdproducht van Midtjylland en maakte zijn debuut toen hij achttien jaar oud was. Hij won met de Deense club twee keer de titel in eigen land en één keer de beker. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws