Van de Ven heeft transfer te pakken: Wolfsburg bevestigt deal met Volendam

Van de Ven heeft transfer te pakken: Wolfsburg bevestigt deal met Volendam

Gepubliceerd: dinsdag 31 augustus 2021 om 19:37di 31-08-2021 om 19:37

Laatste update: dinsdag 31 augustus 2021 om 19:48di 31-08-2021 om 19:48

Micky van de Ven heeft zijn zo gewilde transfer te pakken. VfL Wolfsburg presenteert de centrale verdediger in de sloturen van de zomerse transfermarkt. Van de Ven heeft een contract ondertekend tot de zomer van 2025.

Dat meldt Wolfsburg via officiële kanalen. Van de Ven en zijn zaakwaarnemer Mino Raiola spanden deze transferperiode al een arbitragezaak aan tegen Volendam. De Keuken Kampioen Divisie-club vond dat Wolfsburg niet genoeg bood en weigerde Van de Ven te laten gaan. Volendam won die zaak en heeft nu alsnog een deal gesloten met Wolfsburg, dat naar verluidt zo'n 2,5 miljoen euro betaalt. In de deal zijn ook bonussen en een doorverkooppercentage opgenomen, zo meldde VoetbalPrimeur eerder al.

"We zijn er erg blij mee, dat we in de laatste meters van de transfermarkt Micky van de Ven toe hebben kunnen voegen aan onze selectie", zo reageert Marcel Schäfer, technisch directeur van Wolfsburg, in een eerste reactie op de clubwebsite. "Als jonge, hongerige en leergierige speler past hij in het profiel. We zijn overtuigd, dat hij nog lang niet aan het einde van zijn ontwikkeling zit. Hij heeft een grote potentie en we verheugen ons erop om met hem samen te werken."

Volendam wees eerder deze transferperiode al een bod van Olympique Marseille af. De Franse club wilde naar verluidt anderhalf miljoen euro betalen voor Van de Ven. Omdat de arbeidsrelatie behoorlijk beschadigd is, was een transfer voor beide partijen het beste. Feyenoord Transfermarkt meldde op deadlineday dat Feyenoord een 'alles of niets-poging' wilde doen voor Van de Ven, maar de Rotterdammers grijpen mis.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws