Groningen rondt vierde Deadline Day-deal af: Zweedse middenvelder maakt transfer

Groningen rondt vierde Deadline Day-deal af: Zweedse middenvelder maakt transfer

31-08-2021 22:11 Laatste update: 22:34
13

FC Groningen heeft haar vierde aanwinst van deze Deadline Day gepresenteerd. Middenvelder Daleho Irandust komt over van het Zweedse BK Häcken. Groningen betaalt naar verluidt rond de 400.000 euro.

Groningen deed in de winter al een poging om Irandust naar Nederland te halen, maar dat mislukte. Nu is het dus alsnog raak voor technisch directeur Mark-Jan Fledderus, die de interesse niet liet verwateren. Naast Irandust versterkte Groningen zich op Deadline Day ook al Laros Duarte, Sebastian Tounekti en Yahya Kalley.

Wedden

Meer odds

De Zweedse middenvelder heeft een contract getekend tot de zomer van 2026. "Zoals mogelijk al wel bekend, staat Daleho al heel lang bij ons op de radar", vertelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus na de transfer. "Ik denk dat we in totaal mogelijk al zo'n twee jaar met hem bezig zijn geweest. Deze transfer valt dan ook in de categorie 'de aanhouder wint', als je het mij vraagt."

Vorig seizoen lukte het nog niet om Irandust te strikken, deze transferperiode wel. "Vorig jaar waren we er al dicht bij, maar toen lukte het nog niet", vervolgt Fledderus. "Wij zijn blijven vasthouden aan ons doel om Daleho aan ons te binden. We zijn tot het laatste moment in de weer geweest om Daleho per direct naar Groningen te halen en zijn heel blij dat dit op de slotdag van het transferwindow is gelukt."

Snel meer...