Uitgelekt: Barcelona betaalt minimaal bedrag voor huurtransfer Luuk de Jong

Uitgelekt: Barcelona betaalt minimaal bedrag voor huurtransfer Luuk de Jong

Gepubliceerd: donderdag 2 september 2021 om 11:43do 02-09-2021 om 11:43

Het bedrag dat FC Barcelona betaalt voor Luuk de Jong is uitgelekt. Volgens Diario de Sevilla ontvangt Sevilla slechts een derde van het salaris van de 31-jarige Nederlander.

De sensationele transfer van De Jong was het slotstuk van een bizarre Deadline Day: om 3.31 uur kwam Barcelona met de bevestiging. Sindsdien komt er steeds meer informatie naar buiten: zo meldt Diario de Sevilla dat Barça niet de volle mep betaalt voor de aanvaller.

Het zou gaan om een derde van het salaris - ongeveer drie miljoen euro - dat De Jong jaarlijks opstrijkt in Sevilla. De club uit Andalusië eiste aanvankelijk het volledige bedrag, maar stemde uiteindelijk in met één miljoen euro, naast enkele prestatiebonussen.

Barcelona kan De Jong aan het einde van het seizoen definitief overnemen. Mundo Deportivo schreef al dat het gaat om een 'zeer betaalbaar bedrag'. De Jong ligt in de zomer van 2022 nog één jaar vast bij Sevilla, waardoor hij vermoedelijk voor drie miljoen euro beschikbaar is.

De Jong, oud-speler van De Graafschap, FC Twente, Borussia Mönchengladbach, Newcastle United en PSV, komt in Camp Nou vier Nederlanders tegen: Ronald Koeman, Alfred Schreuder, Frenkie de Jong en Memphis Depay.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws