'Sampaoli is een raar persoon, Van Gaal is de slechtste trainer uit mijn carrière'

'Sampaoli is een raar persoon, Van Gaal is de slechtste trainer uit mijn carrière'

02-09-2021 12:16 Laatste update: 12:45
95

Ángel Di María heeft in een explosief interview met TyC Sports korte metten gemaakt met Jorge Sampaoli en Louis van Gaal. Sampaoli is volgens hem een 'heel raar persoon', maar Van Gaal noemt hij 'de slechtste trainer uit zijn carrière'.

"Met Sampaoli begon het goed, maar eindigde het slecht", vertelt Di María in een terugblik op het WK van 2018, waar Argentinië in de achtste finales werd uitgeschakeld door de latere wereldkampioen Frankrijk (4-3).

Wedden

Meer odds

"Sampaoli vertelde me dingen die uiteindelijk niet waar bleken te zijn. Eerst zei hij dat het Leo (Messi, red), ik en de rest was. Hij behandelde me alsof ik één van de besten was, maar na één wedstrijd zette hij me al op de bank, passeerde hij mij alsof ik er niet stond, zonder enige uitleg. Sampaoli is een heel raar persoon."

Ook op zijn mislukte periode bij Manchester United kijkt Di María met weinig plezier terug. De Engelse grootmacht betaalde in 2014 een slordige 75 miljoen euro voor hem aan Real Madrid, maar Louis van Gaal wist niet het beste uit de Argentijn te halen. Twaalf maanden later vertrok Di María naar Paris Saint-Germain, waar hij nog steeds speelt.

"Mijn probleem bij Manchester United was de manager", zegt hij. "Van Gaal is de slechtste trainer uit mijn carrière. Ik maakte goals, gaf assists en de volgende dag liet hij me zien wat ik allemaal verkeerd had gedaan. Hij behandelde me van de ene op de andere dag heel slecht, hij hield er niet van als spelers groter waren dan hij."