Berghuis-kritiek na Oranje-optreden tegen Noorwegen: 'Niet speler die we kennen'

Berghuis-kritiek na Oranje-optreden tegen Noorwegen: 'Niet speler die we kennen'

02-09-2021 20:18
97

Het spel van Steven Berghuis tegen Noorwegen was onder de maat, zo stelt Barry Opdam. De voormalig AZ-verdediger stelt dat de Ajax-aanvaller veel meer had moeten laten zien dan hij tegen de Noren deed.

"Steven stond aan de basis van de goal van Nederland met een steekbal op Wijnaldum. Verder had hij nog twee aardige voorzetten", begint Opdam, die cijfers geeft voor De Telegraaf, over Berghuis. "Maar twee stuks is natuurlijk veel te weinig voor een speler van zijn kaliber. Hij was ongelukkig met passes en werd weinig in het spel betrokken."

Opdam haalt daarbij het verschil aan tussen het spel van Feyenoord en het spel van Oranje. "Dit was niet de speler die we kennen van Feyenoord. In De Kuip werden alle ballen bij hem ingeleverd en wisten spelers dat ze konden gaan lopen als hij de bal had. In Oranje is het nu even anders. Ze moeten wennen aan zijn stijl, maar hij moet veel meer aan de bal komen", zo sluit Opdam af.

Nederland kwam op bezoek in Oslo niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Aangezien Turkije in de absolute blessuretijd gelijkspeelde tegen Montenegro, mag Oranje blijven hopen op de koppositie in de poule om WK-kwalificatie.