Van Hooijdonk maakt Schotten warm voor Giakoumakis: 'Meer dan 20 moet kunnen'

Van Hooijdonk maakt Schotten warm voor Giakoumakis: 'Meer dan 20 moet kunnen'

Gepubliceerd: zondag 5 september 2021 om 08:39zo 05-09-2021 om 08:39

De regerend Eredivisie-topscorer speelt dit seizoen voor het Schotse Celtic en kan ook daar uit zijn slof schieten, denkt Pierre van Hooijdonk. De NOS-analist acht Giorgos Giakoumakis in staat om ook in Schotland meer dan twintig competitietreffers te maken.

De Griekse spits streek vorig seizoen bij VVV-Venlo neer en verbaasde vriend en vijand met zijn 26 goals namens de degradant. Vlak voor het verstrijken van de transferdeadline rondde hij zijn transfer naar Celtic af. Van Hooijdonk – tussen 1995 en 1997 speler van The Bhoys – ziet het wel zitten in Giakoumakis. "Ik denk dat hij in staat is om dit seizoen meer dan twintig keer te scoren", wordt Pi-Air geciteerd door The Daily Record.

De Eredivisie-topscorer van 2001/2002 keek vorig seizoen met plezier naar zijn Griekse 'opvolger'. "Wat het afmaken betreft, is hij van topklasse. Als je naar zijn doelpunten kijkt, dat ziet er meestal heel goed uit: niet alleen gebaseerd op kracht, maar met een eigen identiteit. Ik kan zijn gedachtegang altijd wel volgen, ook als hij een kans mist", aldus Van Hooijdonk. "Als je hem goed gebruikt en in zijn kracht laat spelen, dan gaat hij de club aan veel goals helpen."

Giakoumakis had ook naar Bundesliga-degradant Werder Bremen gekund, maar verkaste op Deadline Day voor 2,5 miljoen euro naar Glasgow. De Griek moet Odsonne Édouard doen vergeten: de topscorer van de laatste twee seizoenen in Schotland rondde tegelijkertijd een transfer naar Crystal Palace af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Giakoumakis: een one hit wonder?

Ja
71%
Nee
29%
(2192 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws