Vrouwelijke Real-arts in Go Ahead-tijd in beeld: 'Context werd niet begrepen'

Vrouwelijke Real-arts in Go Ahead-tijd in beeld: 'Context werd niet begrepen'

Gepubliceerd: zondag 5 september 2021 om 13:42zo 05-09-2021 om 13:42

Laatste update: zondag 5 september 2021 om 14:37zo 05-09-2021 om 14:37

Suzanne Huurman kwam onbedoeld prominent in beeld bij haar werkgevers Go Ahead Eagles en PSV, maar is ondertussen ook druk bezig met haar medische carrière. De arts maakte in 2020 een 'transfer' naar Real Madrid, maar is ook werkzaam in het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht en pendelt voortdurend heen en weer tussen Nederland en Spanje.

Huurman vertelt aan het Algemeen Dagblad hoe ze op een dinsdagmiddag een spreekuur in Utrecht kon inplannen, omdat de training van het vrouwenteam van Real Madrid was verzet. "Gisteravond ben ik gearriveerd uit Madrid, vandaag het spreekuur op de afdeling sportgeneeskunde, vanavond vlieg ik terug naar Spanje en morgen ben ik weer op de club."

Zo is het voor Huurman constant heen en weer vliegen. "Ik werk 24 uur per dag, 7 dagen per week voor Real. Het werk gaat altijd door. Zo is het vandaag een vrije dag voor het team, maar iemand heeft positief getest op corona en dan is er meteen weer volop actie." Tussendoor maakt ze tien uur per week in Utrecht, op wisselende momenten. "Nu, net voor het seizoen begint, is het hectisch bij Real. Tijdens de vijf weken durende voorbereiding hebben we drie dagen vrij gehad. Om mijn uren te maken voor het Antonius, werk ik extra in de zomer of tijdens interlandperiodes."

"Kijkers snapten de context niet"
In Nederland maakte Huurman naam op de Eredivisie-velden. Commentator Koert Westerman maakte ooit zijn excuses voor een ode tijdens een wedstrijd van Jong PSV, eerder werd een sprint die ze als clubarts van Go Ahead Eagles trok, breed uitgemeten in de media. "Kijkers snapten de context niet. Er lag een speler (Robin van der Meer, red.) bewusteloos op het veld en ik stond al een tijd te wachten tot ik erheen mocht", verklaart ze vijf jaar na dato. "Als zo'n speler met veel lawaai ligt te rollebollen, dan weet ik dat het wel goed komt. Maar als hij niet beweegt, wil ik er snel bij zijn. Dus schoot ik uit de startblokken."

Dat er ophef ontstond over de manier waarop ze in beeld werd gebracht, zegt Huurman niet veel. "Ach, de wedstrijd was kut, er viel verder niks te beleven en dan kom ik in het veld. Bovendien deed de commentator van Fox (tegenwoordig ESPN, red.) er nog een schepje bovenop én het werd herhaald. Er kwamen meer dan dertig verzoeken voor een interview binnen." Die bleven allemaal onbeantwoord. "Het boeide me niet. Voetbalopportunisme. Een week later is het weer rustig. En ik slaap er geen seconde minder door."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws