Huurman: 'Als je er niet tegen kan, moet je als vrouw niet in voetballerij werken'

Huurman: 'Als je er niet tegen kan, moet je als vrouw niet in voetballerij werken'

Gepubliceerd: zaterdag 5 september 2020 om 20:19za 05-09-2020 om 20:19

Laatste update: zondag 6 september 2020 om 08:20zo 06-09-2020 om 08:20

Suzanne Huurman, de inmiddels bij PSV vertrokken clubarts, zegt niet wakker te liggen van het commentaar van FOX Sports-commentator Koert Westerman, die een week geleden tijdens Jong PSV - Excelsior aandacht had voor haar verschijning.

Toen Huurman het veld in moest om een speler te behandelen, was Westerman op opmerkelijke wijze lovend over haar uiterlijk. Het leidde tot veel verontwaardiging op social media. Westerman trok het boetekleed aan en heeft inmiddels spijt betuigd. 

Huurman zelf ligt er niet wakker van. "Dat het er anno 2020 bij mensen die professioneel hun vak uitoefenen helaas nog steeds over gaat hoe ze eruit zien, man of vrouw zijn...", zegt Huurman tegen het Eindhovens Dagblad. "Als je hier niet tegen kunt, moet je als vrouw niet in de voetbalwereld werken."

Afgelopen week werd bekend dat Huurman PSV inruilt voor Real Madrid. Ze geeft aan zin te hebben in de nieuwe uitdaging. "Real is de grootste club ter wereld, daar lopen nog meer artsen, fysiotherapeuten en verpleegkundigen rond. Het is een uitvergroting van PSV. En een andere cultuur en taal ontdekken, daar kun je de rest van je leven wat mee. Spaans leren spreken heeft in het voetbal echt een grote meerwaarde."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Terecht dat Westerman excuses heeft gemaakt?

(1018 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws