'Eredivisie-spelers zijn veilig: Marokkaanse selectie is vertrokken uit Guinee'

'Eredivisie-spelers zijn veilig: Marokkaanse selectie is vertrokken uit Guinee'

Het nationale elftal van Marokko heeft het onveilige Guinee verlaten. De Leeuwen van de Atlas zaten vast in het Afrikaanse land, omdat de WK-kwalificatiewedstrijd die ze daar zouden spelen niet doorging vanwege de onlusten en de weg naar het vliegveld gevaarlijk was.

Diverse bronnen melden nu dat de selectie veilig is vertrokken vanuit Guinee. Spelers en staf zaten lang vast in het hotel en bondscoach Vahid Halilhodzic (foto boven) vertelde al over geweerschoten die constant te horen waren. Er is een staatsgreep gaande in het land en dat was al reden voor de FIFA om de wedstrijd uit het programma te schrappen.

Terugkeren naar Marokko lukte niet zomaar. Door het geweld in de hoofdstad Conakry was het niet makkelijk om naar het vliegveld te reizen, maar het is naar verluidt gelukt om het hotel te verlaten en in een vliegtuig te stappen. Dat zou geregeld zijn door Royal Air Maroc en de Marokkaanse koning.

De selectie van de Leeuwen van de Atlas herbergt veel bekende namen. Zo waren sterren als Achraf Hakimi en Youssef En-Nesyri van de partij, maar ook NEC'er Souffian El Karouani en AZ-aanvaller Zakaria Aboukhlal. Met Sofyan Amrabat maakte ook een voormalig Eredivisie-speler deel uit van het keurkorps van Halilhodzic.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s