Amrabat blikt terug op bizarre dagen: 'Door koning konden we naar het vliegveld'

Amrabat blikt terug op bizarre dagen: 'Door koning konden we naar het vliegveld'

Gepubliceerd: maandag 6 september 2021 om 17:08ma 06-09-2021 om 17:08

Sofyan Amrabat heeft een boekje opengedaan over de onrustige afgelopen dagen voor de spelers van Marokko. De Leeuwen van de Atlas zouden een uitwedstrijd spelen bij Guinee, maar die werd afgelast omdat er naar verluidt een staatsgreep is gepleegd.

De Marokkaanse selectie zat een aantal dagen in Guinee, waar de spelers en staf 'de hele dag' schoten hoorden. Inmiddels is de nationale ploeg van Marokko weer vertrokken uit het land. Amrabat blikt in gesprek met De Telegraaf terug op de afgelopen dagen. "Als je ervoor kiest om voor een Afrikaans land te gaan spelen, weet je dat je voor verrassingen kunt komen te staan", stelt hij lachend. "Maar midden in een militaire coup te belanden verwacht je ook weer niet."

"Toen ik zondagochtend wakker werd, kwam Adel Taarabt van Benfica naar mijn kamer", vervolgt Amrabat. "Hij vroeg me of ik ook schoten had gehoord. Aanvankelijk moest ik lachen en zei ik dat het vast vuurwerk was geweest. Dat wordt in de nacht voor wedstrijden weleens vaker bij spelershotels afgestoken. Maar op internet zagen we dat het menens was."

Desondanks voelden Amrabat en zijn teamgenoten zich veilig in hun hotel. "Maar mijn familie was wel heel ongerust. Iedereen stuurde berichtjes en vroeg zich af of we oké waren. Dat waren we, want om half één hadden we – alsof er niets aan de hand was – gewoon de wedstrijdbespreking."

De wedstrijd is dus niet doorgegaan. Het was ook nog een aardige klus voor de Marokkaanse selectie om Guinee te verlaten. "Onze koning heeft contact opgenomen met de nieuwe leiders, waarna we onder militaire begeleiding alsnog naar het vliegtuig konden", vertelt Amrabat. "Best raar, hoor, als er militaire voertuigen voor, naast en achter de bus rijden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws