'Ik dacht eerst nog dat het vuurwerk was, maar het bleken schoten te zijn'

'Ik dacht eerst nog dat het vuurwerk was, maar het bleken schoten te zijn'

06-09-2021 21:30
13

Voor Zakaria Aboukhlal leek het alsof hij zondag in een horrorfilm zat. De Marokkaans international zat met zijn ploeg in Guinee, waar net op dat moment een staatsgreep plaatsvond. De Leeuwen van de Atlas konden niet weg en werden uiteindelijk geholpen door hun eigen koning.

Die regelde het vliegtuig dat de Marokkaanse selectie terug naar huis bracht, maar dat had nogal wat voeten in de aarde. "Via de achterdeur van het hotel moesten we toen snel weg en met de bus naar de airport", zegt hij op de site van zijn club AZ. "Er reden militairen voor ons en de gordijnen moesten dicht blijven. Onderweg stonden veel mensen te vieren dat de president was opgepakt."

De spelers en staf beleefden spannende momenten. "Er werd geschreeuwd en tegen de bus geschopt. Op een gegeven moment stonden we stil in dat hele gebeuren. Dan schrikt iedereen. We wisten niet of de mensen blij of boos waren. Gelukkig voor ons waren ze blij. Toen we daar doorheen waren, kregen we het voor elkaar om terug te komen."

De staatsgreep was duidelijk mee te krijgen voor de voetballers uit Marokko. "Toen ik op mijn kamer lag te rusten, hoorde ik schoten. Ik dacht eerst nog dat het vuurwerk was, wat niet echt logisch was. Je denkt niet snel aan iets anders. Het bleef doorgaan en bij de lunch kregen we te horen dat ze bezig waren om de president gevangen te nemen. Toen wisten we dat het schoten waren en dat bleef de hele dag doorgaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie