Overmars eerlijk: 'Als het bedrag onvoldoende is, dan vertrekt hij maar voor niks'

Overmars eerlijk: 'Als het bedrag onvoldoende is, dan vertrekt hij maar voor niks'

Gepubliceerd: dinsdag 7 september 2021 om 18:35di 07-09-2021 om 18:35

Laatste update: dinsdag 7 september 2021 om 18:58di 07-09-2021 om 18:58

Andre Onana die zijn aflopende contract verlengt bij Ajax: Marc Overmars ziet het niet snel meer gebeuren. Dat laat de directeur voetbalzaken van de Amsterdamse club weten in een groot interview met Ajax TV. Een transfervrij vertrek ligt voor de hand.

Het verhaal is bekend: Ajax probeerde maandenlang het contract van Onana te verlengen, maar de 25-jarige doelman gaat na zijn dopingschorsing voor een nieuw avontuur. In de zomer ging hij echter niet in op interesse van onder meer Olympique Lyon. "We zijn heel helder geweest", zegt Overmars over het dossier-Onana.

"We zijn lange tijd bezig geweest om zijn contract te verlengen. Nou, dat lukt niet. Dan komt er ruimte om een transfer te maken. Dat lukt ook niet. En ondertussen moeten wij als club verder. We hebben twee keepers aangetrokken (Jay Gorter en Remko Pasveer, red.). We kunnen niet wachten op - in dit geval - Andre."

Op de vraag of contractverlenging van Onana nog een optie is, antwoordt Overmars: "In het voetbal weet je het nooit, maar ik zie het nu niet snel gebeuren." Mogelijk vertrekt Onana in de winter alsnog. "Dat zou kunnen, maar het moet wel een fatsoenlijk bedrag opleveren. Als het bedrag onvoldoende is, dan maar in juni voor niks."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws