Totale ontreddering na 'ramp' tegen Oranje: Turkse ster is bereid te stoppen

Totale ontreddering na 'ramp' tegen Oranje: Turkse ster is bereid te stoppen

Burak Yilmaz is er na de oorwassing tegen het Nederlands elftal (6-1) klaar mee: als het moet, stopt hij als Turks international. Dat laat hij vanuit Amsterdam optekenen door de Turkse pers.

"Het was een beschamende avond", concludeert Yilmaz. "We weten niet wat we moeten zeggen en hoe we dit goed kunnen maken. Onze excuses aan iedereen. We kunnen dit niet aan één persoon wijten. We moeten een familie blijven in slechte tijden, maar we moeten goed in de spiegel kijken."

De spits van Lille OSC is naar eigen zeggen 'bereid alles te doen wat nodig is'. "Als ik moet stoppen, stop ik. Ik ben 36 jaar oud. Het is niet mijn schuld dat sommige spelers al stoppen met voetbal als ze 31 of 32 jaar oud zijn. Moet ik stoppen? Dan stop ik. Ik kwam in het elftal als een leeuw en ik zal vertrekken als een leeuw. Ik ben bereid elke prijs te betalen."

Yilmaz scoorde in zijn carrière vijf keer tegen Oranje, maar kwam er dinsdagavond geen moment aan te pas. Op het afgelopen EK stelde Turkije al teleur met drie kansloze nederlagen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s